Treiterijen en intimidatie aan de Hakweide

De bewoners aan de Hakweide in de wijk Batau noord ondervinden al jaren lang last van hun buren op het bewonerskamp aan de Hofweide. ‘Alle mogelijke instanties zijn er reeds bij betrokken geweest, zonder dat het een verbetering opleverde’ aldus Haseena Bakhtali. De fracties Bakhtali en Trots hebben het College en de Burgemeester ter verantwoording geroepen over deze situatie. In een brief ex. Art. 42 RvO in verband met bovenstaande situatie willen de fracties opheldering over de situatie rondom dit bewonerskamp.

Onlangs werd door bewoners aan de Hakweide een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad waarin zij verslag deden van tien jaar tevergeefs hulp vragen aan het Nieuwegeinse stadsbestuur om hun problemen op te lossen. Problemen die zij ervaren in hun woonomgeving waarin zij te maken hebben met stelselmatige intimidatie, treiterijen en zelfs doodsbedreiging. De bewoners aan de Hakweide hebben zich nu wanhopig, gefrustreerd en zwaar teleurgesteld in het stadsbestuur tot de Gemeenteraad gewend.
’Het is triest om te lezen dat de klagers zoveel jaren achtereen van het kastje naar de muur worden gestuurd door alle mogelijke instanties, van beheerder tot burgemeester, van buurtbemiddelaar tot Portaal’ aldus de fracties Trots en Bakhtali.

Bakhtali: ‘Goedbetaalde professionals die aan de deur zijn geweest om vervolgens hun handen ervan af trekken. Hoe bekend klinkt het: Instanties die het liever laten afweten en/of afschuiven i.p.v. hun verantwoordelijkheid oppakken? Om een voorbeeld te noemen: er is door de politie geen proces-verbaal opgemaakt van een bedreiging met de dood, terwijl dat een ernstig strafbaar feit is. Dat is voor ons onbegrijpelijk. In deze brief die wij vandaag hebben verstuurd aan het stadsbestuur willen wij opheldering over de situatie aan de Hakweide/Hofweide.’

Noot redactie: De redactie heeft navraag gedaan bij het Wijknetwerk Batau noord over bovenstaande. Zij herkent zich niet in het verhaal van Bakhtali. Na enkele verzoeken bij Bakhtali zelf om inzage te krijgen in de brandbrief van de bewoners aan de gemeente kreeg onze redactie een negatief antwoord.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk